Acompanyament a les persones amb EM

GIRONA- BARCELONA - Spain

Segons l'Atles Mundial de l'Esclerosi Múltiple (2020), hi ha 2,8 milions de persones vivint amb EM a tot el món. Als països amb la prevalença més elevada, fins a 1 de cada 300 persones té EM. A Europa afecta a unes 700.000 persones i es calcula que a Espanya hi ha més de 55.000 persones que tenen Esclerosi Múltiple, 9.000 a Catalunya, on la prevalença d’aquesta malaltia se situa a 91 persones per 100.000 habitants.

Funded thanks to:
 • Donors
 • Total raised
  71%raised
  • Club Valvi clients 10.733€
 • Direct beneficiaries 50

  Those people who have naturally benefited from the project's interventions.

 • Indirect beneficiaries 250

  Those identifiable people who will potentially recieve an effect from the project's activities.

Fundació Esclerosi Múltiple

Budget

 • Staff 15.000€
 • Total 15.000€
15.000€

Description

L'EM és la segona causa de discapacitat neurològica en persones d'entre 20 i 40 anys i afecta més a les dones que als homes. La seva evolució és diferent en cada persona i hi ha diferents cursos clínics en Esclerosi Múltiple (EM).

Les persones amb EM tenen necessitats molt diverses depenent del seu estat, però la gran majoria presenten un risc substancial de dependència donat que la malaltia evoluciona cap a graus de discapacitat que impliquen una pèrdua important de l'autonomia personal.

La majoria de les persones amb Esclerosi Múltiple amb el suport adequat s'adapten amb temps a les seves característiques físiques de manera que poden continuar les seves vides d’acord a les seves capacitats. Abans però, hauran de superar les dificultats originades per la malaltia i que poden aparèixer en diversos àmbits de la vida quotidiana.

Des de la Fundació Esclerosi Múltiple es proporciona especialitzat per a cobrir les necessitats de les persones amb EM i acompanyar-les al llarg del seu recorregut vital, oferint suport social, emocional i proporcionant eines per que gestionin la malaltia de la forma més òptima possible.

Activities

El fet que l’EM sigui una malaltia que afecta de manera diferent a cada persona fa que les necessitats de cadascú siguin molt diverses, que requereixin una atenció a mida i un seguiment exhaustiu. Per això es farà una primera entrevista per valorar les necessitats i un/a treballadora social, acompanyarà a la persona amb EM en tot el recorregut de la malaltia per adaptar els recursos a les necessitats de cada moment. Les diferents activitats que poden ser incloses en el pla de treball són les següents:

 • Acompanyament social a les persones amb EM i llurs famílies.
 • Orientació vers recursos i ajuts i coordinació amb els unitats de neurologia.
 • Servei d'Assessorament Sexual.
 • Servei d'Assessorament legal.
 • Xerrades i tallers formatius sobre hàbits, conductes saludables i altres temes d’interès específic pels participants.

Who will benefit?

50 persones de la demarcació de Girona rebran atenció i acompanyament durant un any. 

Project objectives

Acompanyar els persones al llarg del seu recorregut vital, oferint suport social, emocional i proporcionant eines per que gestionin la malaltia de la forma més òptima possible.

Transparency

Fundació Esclerosi Múltiple fully complies with the 9 Principles of Transparency and Good Practices analyzed by the Lealtad Foundation

Fundacion Lealtad

Updates & Links

Fundació Esclerosi Múltiple (web)

This website uses cookies. If you continue browsing we will consider you have accepted their use . Obtain more information.