Prevenció i atenció a la salut mental dels joves

Spain

Segons l’OMS, una de cada quatre persones patirem un problema de salut mental al llarg de la vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. En els darrers 25 anys la situació es fa més patent que mai, amb un augment del 75% de la depressió i l’ansietat entre els joves

Funded thanks to:
 • Donors
 • Total raised
  60%raised
  • Condis clients 27.067€
 • Direct beneficiaries 277

  Those people who have naturally benefited from the project's interventions.

 • Indirect beneficiaries 693

  Those identifiable people who will potentially recieve an effect from the project's activities.

Associació Alba

Budget

 • Staff 45.000€
 • Total 45.000€
45.000€

Description

L'Associació Alba desenvolupa el projecte Keep Calm per acompanyar i recolzar integralment el projecte de vida dels joves d’entre 15 i 25 anys que pateixen un trastorn mental a través de la promoció d’estils i hàbits de vida saludables, així com per prevenir, sensibilitzar i lluitar contra l'estigma social vers la salut mental entre els joves. 
S'ofereix acompanyament individual i col·lectiu als joves amb problemes de salut mental, que s’articula amb els recursos socials, educatius i comunitaris del territori; però amb professionals, metodologia i activitats pròpies de l'entitat. Aquest projecte pretén oferir a través del lleure, un recurs complementari a les dinàmiques d’institucions sanitàries existents, per tal d’oferir un altre tipus de resposta als joves i al seu patiment. L'atenció proporcionada està integrada i coordinada amb els diferents agents que formen la xarxa territorial i facilita la continuïtat assistencial de les persones, creant ponts entre la xarxa d’atenció infanto-juvenil i la d’adults.
Es pretén evitar la cronificació i una futura possible dependència institucional, generant un impacte determinant en la seva atenció posterior. El seu caràcter eminentment comunitari i integrador genera efectes preventius en els joves evitant possibles futures necessitats de serveis de més alta intensitat. Aquest fet, acabarà generant un major benestar i autonomia del jove i, a la vegada, repercuteix en un futur estalvi econòmic a nivell institucional en diferents àmbits (treball, sanitari i social).
Per últim, es realitzen sessions de sensibilització en matèria de salut mental als centres educatius per tal de prevenir i/o detectar possibles trastorns i contribuir a la lluita contra l'estigma social existent.

Activities

 • Valoració integral de les necessitats socials del jove i acompanyament en satisfer-les.
 • Activitats d’orientació de l’ocupació significativa del temps.
 • Activitats d’autonomia personal.
 • Activitats de socialització.
 • Activitats d’integració comunitària i prevenció de l’exclusió social.
 • Tallers de prevenció i sensibilització en salut mental als centres educatius.

Who will benefit?

277 joves entre 15 i 25. 

Project objectives

Desenvolupar accions i estratègies que afavoreixin la prevenció, la sensibilització i la cura de la salut mental i donin recolzament integral al projecte vital dels joves de 15 a 25 anys que conviuen o no amb un trastorn mental a través de la promoció d’estils i hàbits de vida saludables.

Updates & Links

Associació Alba (web)

This website uses cookies. If you continue browsing we will consider you have accepted their use . Obtain more information.