Funded project

Nova UCI per a pacients amb COVID-19 a l'Hospital Trueta

Girona - Spain

L'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta és el centre hospitalari públic de referència i el més gran de la província de Girona. També és el responsable d'atendre els pacients crítics del territori que requereixen ingrés en una unitat de cures intensives de màxim nivell.

Funded thanks to:
 • Donors
 • Total raised
  100%raised
  • Club Valvi clients 30.764€
 • Direct beneficiaries 530

  Those people who have naturally benefited from the project's interventions.

 • Indirect beneficiaries 750.000

  Those identifiable people who will potentially recieve an effect from the project's activities.

Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta

Budget

 • Materials 30.763€
 • Total 30.763€
30.763€

Description

La crisi sanitària provocada per la pandèmia de coronavirus ha comportat que Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta visqués durant els mesos de març, abril i maig una situació assistencial enormement complexa. En poc més de 10 dies, l'Hospital va haver d’habilitar sis noves unitats de vigilància intensiva temporals que, sumades a l'UCI estable, van permetre disposar de 70 llits de crítics en lloc de les 18 habituals. D'aquesta manera va ser possible atendre la gran majoria de pacients que van necessitar ingressar en una UCI durant el punt més àlgid de la pandèmia. 

Superada l’etapa més complexa de la pandèmia, el Trueta es prepara per poder assumir una nova onada d'ingressos amb les màximes garanties de seguretat i qualitat assistencial. Per aquest motiu, ha creat una nova unitat de cures intensives i semiintensives estable, dedicada en exclusiva a pacients afectats per la COVID-19. 

Aquesta nova UCI té una capacitat de 28 llits i la tecnologia necessària per atendre els pacients més greus en les millors condicions: respiradors, monitors, desfibril·ladors, videolaringoscops per a intubació, ecògrafs, etc. Tot i això, la unitat encara necessita més material per estar completament equipada.

Activities

Habilitar una nova UCI amb el material necessari per atendre els malalts de covid. 

Who will benefit?

Els habitants de les comarques gironines afectats per la COVID-19 que requereixin ingressar a una unitat de cures intensives. 

Project objectives

 • Afrontar una nova onada d'ingressos per COVID-19 amb les màximes garanties de seguretat i qualitat assistencial per als pacients.
 • Disposar d’una unitat de cures intensives i semiintensives destinada només als pacients amb COVID-19 més greus, completament equipada i dotada amb tot el material i l’equipament necessari. 
 • Millorar el benestar i el confort dels pacients afectats per la malaltia i els seus familiars. 

Updates & Links

This website uses cookies. If you continue browsing we will consider you have accepted their use . Obtain more information.