Funded project

Una llar per a persones amb discapacitat intel·lectual al Baix Empordà

Baix Empordà - Spain

Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen dret a viure de manera més independent i ser inclosos dins la societat. Mitjançant els habitatges dedicats i suport continuat es busca millorar la seva autonomia i qualitat de vida.

Funded thanks to:
 • Donors
 • Total raised
  100%raised
  • Bonpreu i Esclat clients 29.549€
 • Direct beneficiaries 90

  Those people who have naturally benefited from the project's interventions.

 • Indirect beneficiaries 180

  Those identifiable people who will potentially recieve an effect from the project's activities.

FUNDACIO VILAGRAN MARISTANY

Budget

 • Funding 29.549€
 • Total 29.549€
29.549€

Description

Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten a l’espera d’una plaça per a poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar. D’altra banda, els serveis d’atenció diürna, fonamentals pel desenvolupament personal de gran part del col·lectiu, acumulen a més de 1.000 persones a l’espera d’accedir-hi. Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, denuncia esperes de fins a 10 anys per accedir a un habitatge per persones amb discapacitat intel·lectual.

Per tal de cobrir les necessitats d'habitatge de les persones amb discapacitat, la Fundació Vimar busca, mitjançant aquest projecte, construir una residència a Platja d'Aro per a trenta persones amb discapacitat que a la vegada funcioni com a centre de dia per a 20 persones més. D'aquesta manera pretén oferir a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà i a les seves families un servei a dia d'avui inexistent.

Aquesta residència està pensada per ser la casa de les persones amb discapacitat, així com de la seva família, amb una atenció personalitzada que respongui a les seves necessitats. A més a més, la residència comptarà amb zones comunes on els usuaris externs passaran el dia i on compartiran estones i activitats amb la resta de residents.

Activities

 • Construir una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual que inclourà també un centre de dia.
 • Oferir, un cop construït el centre de dia, un ventall d’activitats per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat (activitats d'autonomia personal, d'oci, terapèutiques, de relacions interpersonals…)

Who will benefit?

Els beneficiaris directes seran els 30 usuaris del servei residencial a més dels 20 usuaris del servei diürn i les seves famílies.

El servei preveu donar feina de forma directa a 40 professionals i de forma indirecta a proveïdors de serveis vinculats a l’activitat ja sigui des de la construcció i posada en marxa de la pròpia residència, fins al personal que hi treballarà un cop posat en marxa el projecte: alimentació, cura de la llar, material terapèutic i sanitari, manteniment, etc. 

Project objectives

Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, afavorint la seva autonomia, creixement personal, benestar, autoestima i dignitat.

Updates & Links

This website uses cookies. If you continue browsing we will consider you have accepted their use . Obtain more information.