Colònies per a joves amb càncer

Espagne

Segons AFANOC, el lleure aporta un gran benefici per a la infància, i el joc és bàsic en tots els contextos i especialment en l’hospitalari, on la malaltia pren un rol molt important.  Així doncs, a través del joc els infants manifesten les seves inquietuds, i que els permet descobrir el món que els envolta; estimular el seu desenvolupament i imaginació; reduir les angoixes derivades de la malaltia; conèixer noves motivacions i relacionar-se amb d’altres persones. 

Financé grâce à:
 • Donateurs
 • Montant total financé
  91%Financé
  • Querol Clients 9.648€
 • Bénéficiaires directs 28

  Les personnes qui ont bénéficié directement des actions du projet.

 • Bénéficiaires indirects 100

  Les personnes identifiables qui ont bénéficié indirectement des actions menées dans le cadre du projet.

AFANOC

Devis

 • Financement 10.500€
 • Total 10.500€
10.500€

Description

Fora del context hospitalari, l’AFANOC organitza, des de ja fa més de 18 anys, les seves colònies d’estiu.

Aquestes permeten un espai de trobada entre iguals, en el que es realitzen dinàmiques que els permeten créixer com a persones i adquirir habilitats personals i socials, de relació, reflexió, convivència... tot això es realitza a l’aire lliure, en un entorn natural i amb propostes adequades a aquest col·lectiu, fet que també normalitza la realitat del càncer infantil. 

Després de llargs períodes de tractaments mèdics, les colònies són, per a molts infants, el primer moment de relació i convivència entre iguals, amb d’altres infants que han viscut la mateixa malaltia. També són el primer espai de temps prolongat sense el pare, la mare o la seva figura adulta de referència i això els dota d’autonomia en un entorn segur i amb un programa d’oci totalment adaptat a la seva realitat. 

Aquestes colònies estan dirigides a infants i adolescents que han tingut càncer i també als seus germans i germanes, tenint en compte que aquests també viuen de primera mà els efectes de la malaltia, sentint-se allunyats del seu germà o germana durant el període d’hospitalització i tenint la necessitat de disposar d’un espai on poder-se relacionar amb ell (i d’altres infants) a través del joc i la normalització del càncer i els efectes o seqüeles que n’hagin pogut sorgir. 

Activités

 • Tallers i activitats on es treballen els valors de convivència i de respecte cap als altres, cap a un mateix i cap al que l’envolta. Les activitats estan emmarcades en un eix d’animació basat en els contes, en la imaginació, en l’espai, o en un viatge en el temps, o en l’edat mitja, etc. Aquest eix d’animació fa de fil conductor, esdevenint així un element motivador.
 • Dinàmiques on els participants puguin créixer com a persones, aprendre a relacionar-se positivament amb altres nens/es, i conèixer noves maneres d’ocupar el temps d’oci.

Qui en bénéficiera ?

Colònies d’estiu i estades per a 28 joves. 

Objectifs du projet

Millorar, a través del lleure, la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i els seus germans/es

 • Oferir un oci adaptat a les necessitats i interessos dels infants 
 • Fomentar i treballar les habilitats personals i socials de l’infant
 • Normalitzar la realitat del càncer infantil a través de la integració dels infants que han tingut aquesta vivència
 • Potenciar una educació i un lleure ple de valors

Mises à jour et liens

AFANOC (web)

Ce site utilise des cookies. En naviguant sur notre site vous acceptez l’utilisation des cookies. En savoir plus.