Projet financé

Empoderem les dones davant la violència masclista

Espagne

La violència de gènere és un problema estructural, una xacra social, que no ha pogut encara ser superada.

La crisi desencadenada per la pandèmia ha afectat de manera específica a les dones: la precarització del treball remunerat de les dones, la distribució de les tasques de cures, l'organització del temps de teletreball, així com les situacions de desocupació del mercat laboral que tenen les dones. Ha desembocat al fet que les dones en situació de violència es troben en una situació d'alta vulnerabilitat en tots els sentits, sent la seva recuperació i acompanyament per a la vida autònoma és imprescindible.

Per això, les entitats del tercer sector treballen conjuntament en l'atenció integral d'aquestes dones a diferents nivells per a rebre tot el suport que necessita. I amb la teva ajuda, a través del programa Cèntims Solidaris, CREU ROJA i FUNDACIÓ SURT podran garantir els drets de les dones més vulnerables.

Financé grâce à:
 • Donateurs
 • Montant total financé
  100%Financé
  • Caprabo Clients 26.369€
 • Bénéficiaires directs 249

  Les personnes qui ont été naturellement bénéficiées par les actions développées dans le projet.

 • Bénéficiaires indirects 300

  Les personnes identifiables, qui reçoivent l’effet potentiel des actions menées dans le projet.

SURT - CREU ROJA

Devis

 • Personnel 26.369€
 • Total 26.369€
26.369€

Description

Des de l'inici de la pandèmia sanitària i fins al dia d'avui, la vida de la població i específicament la de les dones s'ha vist trastornada. Un dels impactes de gènere que estan tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada s'estan adequant a aquesta excepcional situació.

El model d'atenció que CREU ROJA té com a compromís estar més prop de les persones i dins d'aquest marc compta amb una metodologia pròpia, que pretén donar una resposta d'intervenció integral valorant les necessitats en totes les diferents àrees de les persones, així com de la seva unitat familiar. En aquest context es valora a les dones i les seves famílies, no sols en funció de la història de violència que presenta, si no atenent a tot el context actual, procurant-los les necessitats més immediates a més de les estratègies perquè s'apoderin i es puguin recuperar tenint una vida saludable i autònoma.

A FUNDACIÓ SURT treballem des de l'apoderament per a acompanyar a les dones en el procés d'identificació i reivindicació dels seus drets. Pretenem contribuir a desenvolupar una vida lliure i triada, en què les dones puguin desenvolupar-se a partir de conèixer i enfortir les seves capacitats com a subjectes protagonistes i gestores dels seus processos vitals, la seva autonomia i els seus lideratges. La metodologia d'apoderament de SURT pretén retornar la mirada a una mateixa, a partir de posar el focus en l'equitat de gènere, per a desplegar criteris propis sobre les nostres vides, la nostra pròpia manera d'estimar-nos i d'estimar les altres persones i, sobretot, el nostre recorregut vital, que inclourà la nostra autonomia econòmica, relacional i afectiva.

Per això a CAPRABO volem col·laborar amb CREU ROJA i FUNDACIÓ SURT i amb la teva ajuda a través del programa Cèntims Solidaris garantirem els drets de les dones més vulnerables.

Activités

CREU ROJA dóna una resposta integral per a aquestes dones i el seu entorn familiar des d'entorns específics d'atenció:

 • Atenció i protecció a les víctimes de la violència de gènere.
 • Empoderament dones en situació d'alta vulnerabilitat.
 • Tallers psicosocials per a mares, filles i fills víctimes de violència de gènere.
 • Sensibilització i campanyes.
 • Iniciatives socials per a les dones amb vulnerabilitats complexes i les seves famílies.
 • Itineraris ocupacionals i d'inserció.
 • Suport a la inclusió.

FUNDACIÓ SURT afavoreix la inclusió de les dones en les dimensions personal, socioeconòmica i laboral, mitjançant la generació d'estratègies d'apoderament, mobilitzant al mateix temps els recursos comunitaris:

 • Acompanyar a les dones en la seva recuperació.
 • Afavorir la creació d'una xarxa de suport mutu entre les dones.
 • Constituir un grup de mentores referents per a dones supervivents de violència masclista.
 • Promoure l'emprenedoria de les dones que formen part de la xarxa de mentores perquè gestionin projectes propis i participin amb altres entitats en projectes de sensibilització, prevenció i denúncia de les violències masclistes i les discriminacions cap a les dones.

Qui en bénéficiera ?

Aquesta campanya del programa Cèntims Solidaris de CAPRABO col·laborarà amb CREU ROJA i FUNDACIÓ SURT per a donar suport a totes les dones que hagin sofert violència masclista i amb especial atenció als seus infants.

Amb l'ajuda que s'espera aconseguir amb aquesta campanya, s'estima que es col·laborarà amb 249 dones i infants.

Objectifs du projet

Col·laborar amb CREU ROJA i FUNDACIÓ SURT per a empoderar a totes les dones que han viscut situacions de violència masclista i contribuir al seu procés de reafirmació i autonomia, a través de potenciar les seves competències, recuperant recursos personals i convertir-se en referents i mentores d'altres dones que es troben en situacions més inicials de recuperació.

Mises à jour et liens

Ce site utilise des cookies. En naviguant sur notre site vous acceptez l’utilisation des cookies. En savoir plus.