Progetto finanziato

Lluita contra la ceguesa evitable

Mali

La ceguesa i la discapacitat visual constitueixen un gran problema de salut pública en els païsosamb índex de desenvolupament humà més baix del món, i especialment a l'Àfrica subsahariana. Calrecordar que el 80% dels casos de ceguesa es poden evitar amb mesures preventives i tractaments relativament senzills. A Mali, la ceguesa i la discapacitat visual són una de les causes principals d'invalidesa i tenen ungran impacte en les persones que les pateixen i les seves famílies, ja que la ceguesa augmenta lapobresa i la pobresa predisposa a la ceguesa. 

Finanaziato grazie a :
 • Donanti
 • Totale finanziato
  100%finanziato
  • Bonpreu i Esclat clienti 52.500€
 • Beneficiari diretti 715

  Quelle persone che in maniera naturale hanno tratto beneficio dalle azioni portate avanti dal progetto

 • Beneficiari indiretti 2.037.330

  Quelle persone identificabili che ricevono un effetto potenziale dalle azioni portate avanti dal progetto.

Ulls del món

Preventivo

 • Finanziamento 52.500€
 • Totale 52.500€
52.500€

Descrizione

La Fundació Ulls del món a través del projecte “Obrint els ulls a Mali: una lluita contra la ceguesa evitable” busca combatre la ceguesa evitable entre la població de la regió de Mopti, una de les regions més pobres de Mali i on la discapacitat visual, especialment per cataractes, afecta milers de persones.

S’organitzaran campanyes de cirurgia de cataractes a les zones més allunyades de la regió, per tal d’apropar la salut ocular a les persones més vulnerables i més necessitades. S’operarà de cataractes a aproximadament 715 persones que no poden desplaçar-se als centres d’atenció permanent en cirurgia de cataractes (que a la regió són l’Hospital Sominé Dolo de Mopti i el Centre de Salut de Referència de Bankass), i que gràcies a aquesta cirurgia recuperaran la vista, i per tant la seva autonomia i la seva qualitat de vida i la de les seves famílies i comunitats.  Les intervencions van adreçades a homes i dones tot i que es farà especial èmfasi en l'atenció de les dones, donat que pateixen més patologies oculars com les cataractes i que acostumen a tenir menys recursos per desplaçar-se. 

Attività

 • Difusió per mitjà d’agents comunitaris/àries i dels mitjans de comunicació locals de les campanyes de cirurgia.
 • Campanyes de cirurgia gratuïta als districtes de Youwarou, Douentza, Bankass, Koro, Bandiagara i Djenné, de la regió de Mopti (Mali).
 • Seguiment de l’evolució dels/les pacients a través de diferents consultes postoperatòries, després de la intervenció.

Chi ne trarrà beneficio?

Es duran a terme campanyes de cirurgia gratuïta a 715 en aquests districtes de la regió de Mopti, Mali, per tal d’apropar la intervenció en cirurgia de cataractes a les persones afectades, ja que sovint a les persones a les quals se’ls diagnostiquen cataractes en els centres primaris de salut, no acudeixen a operar-se per manca de recursos, i/o de mitjans de transport i/o per la situació d’inseguretat a la zona. 

Obiettivi del progetto

Millorar  la salut ocular de la població de Mopti a través deltractament de la ceguesa evitable i contribuir al mateix temps a la lluita contra la pobresa i l’exclusió.

Aggiornamenti e links

Fundació privada Ulls del món (web)

Questo sito utilizza cookies. Se continua a navigare, terremo in considerazione che ne accetta l'uso.. Ottenere ulteriori informazioni.